Шок! Обертан бил със заплата като във Висшата лига

Шок! Обертан бил със заплата като във Висшата лига

11-02-2019, 08:24

Шок! Обертан бил със заплата като във Висшата лигаГабриел Обертан ще остане не само в историята на Левски, но и тази на България като чужденецът с най-голяма месечна заплата.

От „Герена" разкриха пред „Меридиан мач" шокираща цифра, която той е успял да си издейства при подписването на новия договор. Досега се смяташе, че халфът се е подписвал срещу 45-50 000 евро от октомври миналата година до сега.

Истинската сума обаче скача нагоре - 145 000 лева или над 70 000 евро. Това означава, че той е успял да вдигне първоначалната си заплата от 25 000 евро почти тройно.

Досега номер едно у нас по месечна заплата бе Клаудиу Кешеру – 60 000 евро. Той обаче намали значително възнаграждението си, след като преподписа с „орлите".

Заплата на Обертан подпали съблекалнята на Левски и стана причина да бъде търсен вариант, за да бъде продаден. Такъв се отвори за сините и той вече е част от Ерзурумспор, където преди това отказа да ходи Станислав Костов. На „Герена" са категорични, че втори Обертан няма да има скоро.