Стоилов и помощник на Пенев гледат футболисти в Бразилия

Стоилов и помощник на Пенев гледат футболисти в Бразилия

11-02-2019, 09:09

Стоилов и помощник на Пенев гледат футболисти в БразилияГлавният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов е заминал на мисия в Бразилия след лагера на армейците в Марбея.

Интересното е, че той е придружаван от един от помощник-треньорите на Любо Пенев - Даниел Моралес, пише „Тема спорт”.

Двамата наблюдават срещи от щатските първенства в Бразилия. В момента се провеждат десетки мачове, а шампионатите са в началната си фаза. Следените футболисти са с перспектива за привличане през лятото, тъй като в момента квотите за играчи извън ЕС в ЦСКА са напълно заети.

Българските клубове могат да картотекират максимум 5 такива футболисти, а на "Армията" това са Мауридес, Евандро, Coy, Жеферсон и Енрике. Български паспорти в следващите седмици очакват Евандро и Енрике.

В новия щаб на Пенев освен Моралес попадат още двама помощници - Добри Митов и испанецът Пабло Караско Гомес. Интересното е, че Митов изгледа контролата с Етър от ВИП ложата, за да има по-добър поглед върху случващото се.

На пейката седна единствено 31-годишният Караско, който е завършил докторантура в НСА. Той е специалист по кондиционна подготовка, но функциите му на "Армията" ще са по-скоро на анализатор.

В щаба останаха кондиционните треньори Нойберт и Динчев и наставникът на вратарите Ивайло Петров-Пифа.