Пламен Костантинов: Рани се лекуват само с победи

Пламен Костантинов: Рани се лекуват само с победи

14-09-2018, 23:50

Пламен Костантинов: Рани се лекуват само с победиДоволен съм, че нямаше подценяване, заяви селекционерът на България Пламен Константинов след успеха на "лъвовете" в третия им мач на Мондиала срещу Пуерто Рико. "Трикольорите" бяха повече от категорични в срещата в зала "Конгресна" във Варна и заслужено стигнаха до чистата победа с 3:0.

"Притеснявах се за мотивацията след слабия мач с Иран, който не изиграхме както искахме. Момчетата показаха, че са достатъчно мотивирани и искаха да вземат реванш и чиста победа. За да отидем на поправителен срещу Полша трябваше да бием днес, а след това и в неделя (б.р. - Куба)", каза още той.

"Доволен съм от момчетата, които се включиха. Може да се разчита за тях и занапред. Рани се лекуват само с победи", добави селекционерът.

"Силно се надявам да бъдем по-освободени. Ключовото за един добър отбор и големи състезатели е това да печелят, когато нямат ден. При нас може би точно това липсва. Няма нужда да се правят корекции, когато играта върви", отбеляза Константинов.

"Кубинците са млади момчета, но са изключителни атлети. Когато играят освободени, могат да създадат на всички отбори в света на посрещане. На блокада са силни, имат го като школа. Имат проблеми в посрещането и в организацията на играта. Трябва да сведем грешките до минимум", завърши специалистът.