Пеле скочи на Меси: Има само един крак, Марадона бе много по-добър

Пеле скочи на Меси: Има само един крак, Марадона бе много по-добър

06-12-2018, 13:33

Пеле скочи на Меси: Има само един крак, Марадона бе много по-добърМакар че в миналото Пеле се е изказвал доста ласкаво за аржентинската звезда Лионел Меси, сега премина в друга крайност и разкритикува сериозно легендата на Барселона.

Бразилската икона говори пред местното издание „Folha de Sao Paulo“ и тотално разкритикува головата машина на каталунците, определяйки го като футболист “с един крак, който не може да играе добре с глава”.

“Как може да сравнявате играч, който борави добре с глава, стреля еднакво силно с левия и десния крак и друг такъв, който има шут единствено с левия крак, има точно едно движение и никак не го бива в играта с глава”, попита Пеле, нападайки открито Лео Меси.

“За да сравнявате когото и да е с Пеле, трябва той да има ляв и десен крак и да може да вкарва с глава”, продължи 78-годишният бразилец, който има във витрината си невероятните три световни титли.

Едсон Арантеш до Нашименто, както е рожденото име на легендарния кариока дори стигна дотам, че направи комплимент на дългогодишния си съперник за званието №1 в историята Диего Армандо Марадона, категоризирайки го като “много по-добър от Меси“.

Pelé on comparisons between him and Messi: "He only shoots with one leg, he can only do one thing." #FCBLive pic.twitter.com/V6ItU9Bq7F

— Juan G. Arango 🇨🇴 🇮🇹 (@JuanG_Arango) December 5, 2018