ОФИЦИАЛНО: Испания остана без селекционер ден преди старта на Мондиал 2018

ОФИЦИАЛНО: Испания остана без селекционер ден преди старта на Мондиал 2018

13-06-2018, 13:11

ОФИЦИАЛНО: Испания остана без селекционер ден преди старта на Мондиал 2018Хулен Лопетеги вече не е селекционер на Испания!

Новината бе оповестена официално ден преди старта на Мондиал 2018 от боса на местната футболна федерация Луис Рубиалес.

Последният е бил вбесен от факта, че вчера Лопетеги бе обявен за треньор на Реал Мадрид и вече е подписал договор за 3 години с Кралския клуб, заменяйки оттеглилия се Зинедин Зидан.

Испанските национали са се застъпили за селекционера в опит да променят решението на разгневения Рубиалес, но без успех, тъй като сега той го оповести официално на пресконференция в руския град Краснодар.

"Ситуацията е много сложна. Но в живота не винаги не се получават както искаме. Затова поемам отговорността за това решение. Разбира се, Реал Мадрид търсеше най-добрия специалист за треньор. Но националният отбор е на всички испанци. Бяхме длъжни да вземем това решение", коментира Рубиалес и добави, че решението е в интерес на представителния тим, който стартира участието си на Мондиал 2018 вдругиден.

Испания започва в петък вечер срещу Португалия в група В, а останалите съперници в потока са отборите на Мароко и Иран.

Все още не е ясно кой ще е новият селекционер на иберийците. Рубиалес отказа да назове име, тъй като "е твърде рано", но ще се опита да направи възможно най-малко промени в щаба с оглед на малкото оставащо време.

Междувременно се появиха спекулации, че тандемът Фернандо Йеро-Алберт Селадес може да бъде назначен на поста по спешност, а Рубиалес отхвърли обвиненията, че Испанската футболна федерация е направена смешна в тази ситуация:

"В нито един момент не сме знаели за случващото се. Не сме били в течение на преговорите между Лопетеги и Реал Мадрид, научихме за тях броени минути преди новината за назначението да бъде оповестена официално. Така че не ни оставаше нищо друго, освен да уволним Лопетеги."