Марселиньо: Лудогорец не може да се защитава и трябва да играе офанзивно!

Марселиньо: Лудогорец не може да се защитава и трябва да играе офанзивно!

07-12-2017, 22:14

Марселиньо: Лудогорец не може да се защитава и трябва да играе офанзивно!Лудогорец ще играе и след Нова година в Лига Европа.

"Орлите" завършиха 1:1 като гости на Хофенхайм, което им позволи да заемат второто място в своята група. Един от героите в мача бе Марселиньо, който прекрасен пас за изравнителното попадение на Вандерсон.

"Този мач ни беше последен шанс. Важното беше да се класираме. Няма значение лесно или трудно. Важно беше да си свършим работата и да се класираме. Започнахме мача много спокойно, защото за съперника играха много млади футболисти. Започнахме много бавно, не играхме както трябва. Те вкараха гол и стана лошо за нас. През второто полувреме заиграхме както трябва и върнахме попадението. Стигнахме до резултат, който ни класира. Кешеру се включи много добре. Всички знаят, че моята позиция не е на върха на атаката, но ние си говорим с треньора и най-важното е да си помагаме", каза диригентът на "орлите".

"Нашият отбор не може да се защитава. Ние винаги играем атакуващо. Трябва да си помагаме и да играем офанзивно. Така е било винаги и по този начин трябва да продължим! Записахме някои лоши резултати. Но това е нормално - футбол е и не може да биеш всеки мач. Трябва да сме по-концентрирани и да си постигнем целта - първото място в шампионата. Предстоят ни два много сериозни двубоя - срещу Пирин и после ЦСКА. После ще направим подготовка, след която да бъдем по-силни и да станем шампиони", коментира Марселиньо, след което бе запитан кой предпочита за следващ съперник в Лига Европа.

"Не мога да кажа име на отбор, който искам да ни се падне. Както в Шампионска лига, така и в Лига Европа няма лесен мач. Ние трябва да сме готови, без значение срещу кого играем. В Лига Европа няма слаби състави. Искам голям отбор, няма значение срещу кой ще играем. Трябва да направим добра зимна подготовка и да изиграем силни мачове."