Кокала: Делио Роси осра всичко

Кокала: Делио Роси осра всичко

13-07-2018, 07:49

Кокала: Делио Роси осра всичкоЕмил Велев е последният треньор, който направи Левски шампион. Това се случи през вече немного близката 2009 година. 56-годишната легенда на „сините" обяви пред „България днес", че винаги е готов да помогне на любимия си клуб. Кокала логично бе доста критичен към отбора след позорната загуба с 0:1 от скромния тим на Вадуц (Лихтенщайн).

- Г-н Велев, как ще коментирате този резил на Левски в Лихтенщайн?

- Защо да е резил? Това, което се случи, е напълно закономерно.

- Никога досега български отбор не беше губил от тим от тази страна.

- Винаги има първи път. Очаквах да се случи нещо такова с оглед на това, което видях и в края на миналия сезон, а и сега в подготовката. Напускането на Прохазка, Панайотов и Вутов беше грешка. Няма никакъв синхрон и сработеност в този състав. Единственият, който игра прилично, беше Горанов. При гола не е виновен вратарят Митрев, а хората пред него, които оставиха нападателя да шутира спокойно.

- Къде са сбъркани нещата в клуба?

- Не знам, защото не съм вътре в нещата. Ръководството не би трябвало да се вини, защото хвърли доста пари и за чуждестранен треньор, и за селекция. За мен основната причина е в треньора. Толкова дълго време да не можеш да сглобиш отбор, който да играе добър футбол. Малко ми е странно.

- Трябва ли да бъде сменен Делио Роси?

- Той получава огромен кредит на доверие. Никой не мисли, че Делио Роси може да бъде сменен. Каквото можеше да се осере, се осра и пак този треньор си остава. Не вярвам да има по-радикални промени дори при отпадане от Вадуц.

- Готов ли сте да се завърнете да работите на „Герена"?

- Винаги съм готов да бъда в Левски, но мен няма кой да ме потърси, няма страшно. Да не се плашат.

- Какво ще се случи на реванша в София?

- Смятам, че все пак Левски ще отстрани този съперник. Това, естествено, няма да реши проблемите. Трудно може да бъде настигнат Лудогорец както от нас, така и от ЦСКА.