Кафу: Цялата кариера на Неймар бе поставена под въпрос за едни 30 мин.

Кафу: Цялата кариера на Неймар бе поставена под въпрос за едни 30 мин.

12-07-2018, 11:02

Кафу: Цялата кариера на Неймар бе поставена под въпрос за едни 30 мин.Бившият защитник на националния отбор на Бразилия Кафу сподели мнението си за критиките по адрес на настоящата звезда на "селесао" Неймар.

Екс футболистът обаче призна, че представянето на играча на ПСЖ в турнира е по-слабо от очакваното.

"Очаквахме много от него, защото Неймар е фантастичен играч и ние се надявахме да покаже различни неща на терена", каза той.

"Това е нормално и затова критиките бяха насочени към него и всичко, което се случи в Русия. Неговото представяне не беше това, което искахме, беше малко по-малко от това, което хората очакват от фантастичен играч като него.

Неймар е най-добрият бразилски футболист в последните години, но заради 30 минути ние поставяме под въпрос всичко, което той е постигнал в цялата си кариера до момента. Но на световно първенство е така, то не прощава, но Неймар е умен и със сигурност ще се възстанови."

Кафу подкрепя решението на треньора на Бразилия Тите да върти капитаните на отбора и той похвали 57-годишния специалист за това."В началото на квалификациите никой не претендираше за капитанската лента. Имахме един човек, който да я носи и това беше Неймар. Но Тите интелигентно реши да делегира отговорности и да ангажира всички в това и веднага се видя израстване в националния отбор.

Представянето на Бразилия на Световната купа е следствие от цялата работа на тима - в квалификациите, в приятелските срещи, но за съжаление за 30 минути един 4-годишен труд беше заличен.

Всичко бе поставено под въпрос, но Тите според мен е свършил страхотна работа за три години и половина и постижението му е впечатляващо.

Сега Бразилия ще се опита да се възстанови и да насочи вниманието си към "Копа Америка" 2019, на която ще бъде домакин”, допълни Кафу.