Григор Димитров може да е голям спортист, но не и голям българин

Григор Димитров може да е голям спортист, но не и голям българин

11-02-2019, 22:45

Григор Димитров може да е голям спортист, но не и голям българинУспехите на Григор Димитров в тениса са безспорни, те са признати не само у нас, но и в цял свят. В този толкова конкурентен спорт няма как да пробиеш, ако не си на супер класа. Големият спортен талант обаче не те прави и голям българин.

Гришо традиционно пренебрегва Sofia Open, макар, че веднъж участва и го спечели, повечето пъти не желае да играе пред родна публика.

Да това може да не е най-комерсиални турнир, но нали затова си българин, за да бъде България на първо място в сърцето ти, а не парите. Григор не би трябвало да забравя откъде е тръгнал, но той явно вече го е направил.

През последно време Гришо повече се грижи за любовния си живот и това най-ясно се вижда от срива му в класацията на ATP. Парите и светския живот явно силно теглят Григор и той все по-трудно издържа на подобни изкушения.

Жалкото е, че неговият отказ да участва на турнира в София лиши много деца от възможността да гледат най-добрия ни тенисист и да решат и те направят своите първи стъпки в спорта. Димитров им дължи това, както и на многобройните му фенове подкрепяли го през годините, но явно Гришо не мисли така!