Волейнационалките ни гонят топ 8 на Евро 2017

Волейнационалките ни гонят топ 8 на Евро 2017

13-09-2017, 13:08

Волейнационалките ни гонят топ 8 на Евро 2017Националният ни отбор жени се готви за участие във финалите на европейското първенство в Азербайджан и Грузия, което стартира на 22 септември.

Нашите са в група „С” с отборите на Русия, Турция и Украйна. С последният всъщност ще е и първият ни мач в Баку – ден след откриването на шампионата.

Състезанието ще дава квоти и за следващото европейско първенство, като за него се класират първите 12 отбора. Условието обаче е сред тях да са и домакините на турнира, които следващата година ще са 4.

Така за по-сигурно, жените трябва да се класират в топ 8 на шампионата в Азербайджан и Грузия.

„Започваме с Украйна, който е с амбиции да ни победят. Това ще е основен мач за нас и ще се съсредоточим върху него. Ще трябва да ги победим по най-убедителния начин.

Освен това трябва да спечелим и срещу Турция и ако излезем от групата да се наложим в плейофа над Германия или Полша, които най-вероятно ще ни се паднат от другата група.

За класиране за следващото европейско първенство обаче смятам, че няма да имаме проблем, особено ако влезем в топ 8. Целта ни на европейското ще е да стигнем максимално напред.

Ако трябва да бъда точен в рейтънга на нациите ние сме на 9-о място и никой не ни брои за сериозни класирания. Ние обаче трябва да внимаваме и да не допуснем загуба от слаби отбори”, заяви треньорът Иван Сеферинов.