Боби Михайлов: Ще говоря с премиера за натиска върху съдиите

Боби Михайлов: Ще говоря с премиера за натиска върху съдиите

14-03-2018, 17:01

Боби Михайлов: Ще говоря с премиера за натиска върху съдиитеПрезидентът на БФС Борислав Михайлов призна, че ще се търси среща с премиера на България Бойко Борисов, защото от централата не могат да се справят сами с натиска срещу съдиите.

“Премиерът е запознат със ситуацията, но си има доста държавни дела. Така или иначе ще инициираме среща между него и президенти на клубове. Ще търся подкрепата на държавата, защото ние не можем да се справим с натиска. Ние не сме разследващ орган. Когато на съдиите се оказва натиск, те трябва да сезират съответните органи”, каза Михайлов след заседанието на Изпълкома.

Ръководителят на БФС разкри, че няма да се бърза с назначаването на нов шеф на съдиите. Боби също каза, че основната тежест при избора ще падне върху него, защото той трябва да вземе решението.

“Не е необходимо да бързаме. Сега има им пауза за национални отбор. Необходимо е повече време и не сме коментирали имена на днешната среща. Трябва да е сериозен човек, авторитетен и да си разбира от работата. Основната тежест ще падне върху мен, защото аз трябва да го предложа. Членовете на Изпълкома не могат да гласуват, защото там има президенти на клубове и се получава конфликт на интереси. Откакто съм президент нито един съдия не ми се е обадил, че е бил натискан. Съдията е човек и може да сбърка, дори повече от веднъж. В България се насажда мнението, че винаги е нарочно. Все пак основната вина си остава в съдиите, когато правят грешки. Те имат подкрепата на Изпълкома.”, заяви още Михайлов.