ЗАЛОЗИ НА ФОРМУЛА 1 в интернет букмейкъри: печелете онлайн

ЗАЛОЗИ НА ФОРМУЛА 1 в интернет букмейкъри: печелете онлайн

Почувствайте адреналина от състезанията по Формула 1 и пробвайте уменията си да предвиждате изхода от всяко състезание със залози в онлайн букмейкъри.

Състезанията от Формула 1 са най-популярното автомобилно състезание по света, по време на което 12 отбора се състезават на 17 писти по целия свят. Състезанията по Формула 1 водят началото си от 1950 г., като от тогава до днес се е превърнало в най-престижното състезание и арена на най-талантливите автомобилни състезатели.

Специализираните автомобили които постигат скорости в правите участници на 360 км./ч се наричат "болиди". Тези болиди са резултат от усилията на най-добрите механици от световни лидери в производството на автомобили.

формула едно

  • Залозите на Формула 1 едно са както за победител, така и и кой ще се класира в първата тройка, първата шестица, последното място и какви точки ще вземе от дадената писта. Освен това можете да залозите и на това, кой ще направи най-бързата обиколка и каква ще е националността на победителя. Имате опцията и да познаете кой ще е крайния победител и шампион във Формула 1.

Автомобилите за Формула 1 днес се изработват от карбон или по-скоро от карбонови нишки (карбоново влакно), изпичани в автоклави и осигуряващи по-голяма здравина на шасито. От 2006 година, двигателите са 2,4-литрови V-образни с 8 цилиндъра и позволени максимум по 5 клапана на цилиндър, като ще достигат мощност около 750-800 к.с. Максималните обороти са ограничени на 19 000 об/мин. Скоростната кутия е седемстепенна, полуавтоматична. Всички коли трябва да имат и задна скорост. Използва се задно задвижване на колелата.

От 2007 година във Формула 1 доставчик на гуми е само една фирма — японската Бриджстоун. Тя доставя на тимовете специални гуми, които имат по четири канала, изисквани от ФИА с цел да се намали сцеплението на гумата с пистата, а от там и скоростта. Всяка гума е снабдена с два кабела, които не позволяват откъсването ѝ от болида, дори при разрушаване на окачването. От 2007-ма е задължително използването на два вида гуми по време на състезанието - условно наречени „твърди“ и „меки“. По-меките гуми са маркирани с бяла ивица в един от каналите. Изключение от това правило се допуска при дъжд.

За тази страница са адаптирани материали от www.wikipedia.org